Wondverzorging online kopen

Wondverzorging: wat je wel en niet moet doen | Etos - Etos Drogist

https://www.etos.nl/advies/ehbo/wondverzorging/

Hoe verzorg je een wond het beste? Lees hier wat je wel en niet moet doen, zoals schoonmaken, vochtig houden, afdekken en verzorgen. Ontdek ook welke producten je nodig hebt voor een snelle wondheling.

Wondzorg - Patiëntenfolder - Erasmus MC

https://www.erasmusmc.nl/nl-nl/patientenfolders/wondzorg-leefregels-bij-complexe-wonden-fldr-mg7m1523863444gnpr

Hiermee voorkomt u (nieuwe) infecties. Het is van groot belang dat uw handen schoon zijn tijdens de wondverzorging. En ook dat u dit in een schone omgeving doet. Hieronder leest u de belangrijkste aandachtspunten: Was uw handen van tevoren met water en zeep. Zorg dat alle benodigdheden voor de wondverzorging klaar liggen. Heeft u meerdere wonden?

Wondverzorging - Wikipedia

https://nl.wikipedia.org/wiki/Wondverzorging

Bij wondverzorging wordt geprobeerd een optimale toestand te verkrijgen, waardoor een wond zo snel mogelijk geneest. Wonden beginnen altijd als een acute wond. De meeste genezen vanzelf, maar er kunnen factoren zijn die de genezing belemmeren.

Wondverzorging / Hoe verzorg je een wond / Desinfecteren en ... - Betadine

http://www.betadine.nl/wondverzorging-drie-stappen

Wondverzorging in drie stappen Door een wond goed te verzorgen, verklein je de kans op infecties en littekens. Een goede wondverzorging bestaat uit 3 stappen waarbij desinfecteren met Betadine en een goede bescherming essentiële onderdelen zijn.

Wondzorg: behandeling en genezing van wonden - Enurse.nl

https://enurse.nl/praktijk/zorgverlening/wondzorg/

Leer over de verschillende soorten wonden, het belang van wondzorg in de gezondheidszorg en hoe je een open wond moet verzorgen. Ontdek ook de richtlijn en protocol voor wondzorg en de tips om wonden sneller te laten genezen.

Wondverzorging | Alphega - Alphega apotheek

https://www.alphega-apotheek.nl/gezondheidsadvies/wondverzorging

Wondverzorging Snel naar Bij een verwonding is de natuurlijke samenhang van de huid of het slijmvlies verbroken en de beschermende functie van de huid verminderd.

Hoe desinfecteer je een wond? - Gezondheidsplein

https://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/wondverzorging/hoe-desinfecteer-je-een-wond/item43589

Hoe desinfecteer je een wond om infectie te voorkomen en de wondgenezing te versnellen? Lees hier over het ontstaan van wondinfectie, de verschillende desinfectiemiddelen en wanneer je naar de dokter moet gaan.

Hoe moet je een wond behandelen? - Gezondheidsnet

https://www.gezondheidsnet.nl/ehbo/hoe-moet-je-een-wond-behandelen

Leer de drie stappen van wondverzorging: reinigen, behandelen, afdekken. Ontdek ook hoe je specifieke wondsoorten zoals snij-, schaaf-, brand- en gatwonden kunt behandelen.

Ik heb een wond | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/wonden/ik-heb-wond

Op deze webpagina vind je informatie over verschillende soorten wonden, wanneer je moet bellen en hoe je iemand anders kan helpen. Lees ook over schaafwonden, bijtwonden, tetanus, prednison en andere ziekten die je wond kunnen verergeren.

Ik heb een schaafwond | Thuisarts.nl

https://www.thuisarts.nl/wonden/ik-heb-schaafwond

Een schaafwond is een kleine wond die ontstaat door een beschadiging of een bijt. Lees hoe je een schaafwond zelf kunt verzorgen en wanneer je de huisarts moet bellen.

Wondverzorging: alles wat je moet weten - Gezondheidsplein

https://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/wondverzorging/item43584

Ieder huishouden krijgt vroeg of laat wel eens te maken met wondverzorging. Denk maar aan die kapotte knieën van je kind of die blaar na het wandelen. Er zijn verschillende soorten wonden, maar hoe weet je nu welke wondverzorging je moet toepassen?

Zo verzorg je een wond - Gezondheidsnet

https://www.gezondheidsnet.nl/ehbo/zo-verzorg-je-een-wond

Leer hoe je een wond reinigt, behandelt en afdekt met een verbanddoos. Als de wond blijft bloeden, moet je naar de dokter.

De vijf stappen van wondverzorging - Gezondheid.be

https://www.gezondheid.be/artikel/verwondingen-en-letsels/de-vijf-stappen-van-wondverzorging-14419

Hoe verzorgt u een wond correct? Lees hier de tips voor het stelpen, reinigen, ontsmetten, bedekken en verversen van een wond. Raadpleeg een arts bij ernstige wonden of als u niet zeker bent.

Wondbehandeling - Zorg voor Beter

https://www.zorgvoorbeter.nl/thema-s/huidletsel/wondbehandeling

Leer hoe je een wond kunt behandelen volgens de vijf fases: voorbereiding, behandeling en verbandwisseling, rapportage, evaluatie en overdracht. Bekijk de bronnen, formulieren en tips voor het bewandelen van een wond.

Hoe verzorg je een wond en welke producten heb je nodig? ABENA

https://www.abena.nl/kenniscentrum/open-wond-verzorgen/

Wondverzorging van een open wond is een essentiële stap om infectie te voorkomen en het genezingsproces te bevorderen. Of het nu gaat om een kleine snijwond of een grotere open wond, het is belangrijk om de juiste stappen te volgen om de wond op een correcte manier te verzorgen.

Wondverzorging: alles wat je moet weten - Abena Healthcare

https://www.abena.nl/kenniscentrum/wondverzorging-alles-wat-je-moet-weten/

Wondverzorging: alles wat je moet weten. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een wond ontstaat dan vaak ook heel snel. Of het nu gaat om een snee, schaafwond of een brandwond, het is belangrijk om te weten hoe je deze wonden zelf op de juiste manier kunt verzorgen.

Alles over wondverzorging - BENU

https://www.benu.nl/medische-hulpmiddelen/wond-compressie/alles-over-wondverzorging

Bij wondverzorging wordt er geprobeerd om een optimale toestand te verkrijgen, waardoor een wond zo snel mogelijk geneest. Een goed wondbeleid verkleint de kans op ontstekingen en littekens. Om de wondgenezing te ondersteunen zijn er diverse wondverbandmiddelen.

Richtlijnen voor verzorging wonden | V&VN Wondexpertise | V&VN - venvn.nl

https://www.venvn.nl/afdelingen/wondexpertise/richtlijnen/

Vind hier richtlijnen voor de preventie en behandeling van verschillende soorten wonden, zoals acute wonden, brandwonden, decubitus, diabetische voet, oncologie, smetten, stomazorg en ulcus cruris. De richtlijnen zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en praktijkervaring.

Hoe verzorg je wonden? - Gezondheidsplein

https://www.gezondheidsplein.nl/dossiers/wondverzorging/hoe-verzorg-je-wonden/item43586

Belangrijk bij het behandelen van oppervlakkige wonden zoals ondiepe snijwonden, schaafwonden, prikwonden of eerstegraads brandwonden is een goede wondverzorging. Een goed stappenplan bestaat uit: 1. De wond reinigen. Was eerst goed je handen en spoel vervolgens de wond goed schoon met lauwwarm water.

Verzorging van acute open wonden - Testaankoop

https://www.test-aankoop.be/gezond/dagelijkse-verzorging/eerste-hulp/dossier/verzorging-van-acute-open-wonden

Hoe reinigt en ontsmet je een open wond en wanneer laat je de verzorging beter aan over aan een dokter? Lees over de soorten wonden, de rol van antiseptica en de risico's van tetanus.